Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu , aromatyczne ciasto bez pieczenia.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki. Morele umyć, usunąć pestki, zblendować. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Gdy galaretki zaczną tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać ser wymieszać, dodać mus morelowy i krzepnące galaretki, wszystko wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, gdy zaczną krzepnąć wyłożyć na ciasto.
Pozostawić do schłodzenia w lodówce na 4 godziny, podzielić na porcje.