Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ,które zrobisz bez miksera, wystarczy ,że masz łyżkę w domu lub widelec. Wszystkie składniki ladują w misce zamieszać łyżką wstawic do piekarnika i gotowe. Zobacz krótki film.
forma okrągła o srednicy 24 cm
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Do większej miski wsypypać wszystkie składniki , kolejność dowolna, jedynie jabłka dodamy na końcu. Jak już wszystkie składniki wylądowały w misce to po prostu zamieszać , aż się połączą. Wyjdzie nam dość gęste ciasto. Jedno jabłko obrać ze skórki pokroić w średnią kostkę i połączyć z ciastem. Ciasto wyłożyć do formy ośrednicy 24 cm. Drugie jabłko ukladamy na wierzchu ciasta ja na fotce obok. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na srodkowej półce i pieczemy 45 do 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze.