Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruszonce z beza i porzeczkami to idealne ciasto kawy lub herbaty. Ciasto to możecie zrobić z każdymi innymi owocami i cieszyć się jego smakiem przez cały rok.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miski wyrobić na sypka kruszonkę. Można to zrobić za pomocą noża lub specjalnej siekaczki do ciasta. 3/4 kruszonki wysypać na dno tortownicy, wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na kruszonce wysypać umyte i obrane porzeczki.
Białka ubić na sztywna masę z dodatkiem soli i cukru. Do ubitej piany dodać opakowanie budyniu i całość dobrze wymieszać za pomocą miksera. Tak ubita piane wyłożyć na owocach. Całość posypać pozostałą kruszonka.
Ciasto piec w 180 st. C. Funkcja piekarnika góra – dół przez około 50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!