Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruszonce z beza i porzeczkami to idealne ciasto kawy lub herbaty. Ciasto to możecie zrobić z każdymi innymi owocami i cieszyć się jego smakiem przez cały rok.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 612
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9216
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 612
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9216
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 74
Składniki
Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miski wyrobić na sypka kruszonkę. Można to zrobić za pomocą noża lub specjalnej siekaczki do ciasta. 3/4 kruszonki wysypać na dno tortownicy, wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na kruszonce wysypać umyte i obrane porzeczki.
Białka ubić na sztywna masę z dodatkiem soli i cukru. Do ubitej piany dodać opakowanie budyniu i całość dobrze wymieszać za pomocą miksera. Tak ubita piane wyłożyć na owocach. Całość posypać pozostałą kruszonka.
Ciasto piec w 180 st. C. Funkcja piekarnika góra – dół przez około 50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!