Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i zwarte. Do jego przygotowania można użyć dowolnych owoców. Robi się go szybko i prosto. Należy tylko pamiętać, aby wszystkie składniki miały temp. pokojową.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13655
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13655
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Do maki dodać proszek do pieczenia, przesiać. Dodać pozostałe składniki (poza śliwkami) wraz z roztopionym masłem i wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach około 35x20 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto, rozciągną je nożem bądź łyżką. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek. Ciasto piec w 150-160 stopniach 40-50 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.