Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i zwarte. Do jego przygotowania można użyć dowolnych owoców. Robi się go szybko i prosto. Należy tylko pamiętać, aby wszystkie składniki miały temp. pokojową.
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 1629
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2623
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 167
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 1629
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2623
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 167
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Do maki dodać proszek do pieczenia, przesiać. Dodać pozostałe składniki (poza śliwkami) wraz z roztopionym masłem i wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach około 35x20 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto, rozciągną je nożem bądź łyżką. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek. Ciasto piec w 150-160 stopniach 40-50 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.