Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i zwarte. Do jego przygotowania można użyć dowolnych owoców. Robi się go szybko i prosto. Należy tylko pamiętać, aby wszystkie składniki miały temp. pokojową.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Do maki dodać proszek do pieczenia, przesiać. Dodać pozostałe składniki (poza śliwkami) wraz z roztopionym masłem i wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach około 35x20 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto, rozciągną je nożem bądź łyżką. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek. Ciasto piec w 150-160 stopniach 40-50 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.