Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba kilku tygodni żeby ciasto leżakowało, a więc to już czas najwyższy, żeby je zrobić. A na Święta Bożego Narodzenia będzie można cieszyć się pysznym piernikiem i pierniczkami.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29198
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18527
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29198
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18527
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Składniki
Miód, cukier i masło przełożyć do garnka z grubym dnem. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do zagotowania. Wystudzić. Dodawać stopniowo mąkę pomieszaną z przyprawą do piernika i mieszać. Dodawać po jednym jajku i wlać mleko z sodą. Najlepiej wyrobić drewnianą łyżką. Przełożyć do naczynia szklanego lub ceramicznego. Naczynie zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki lub do spiżarni. Po kilku tygodniach przystąpić do robienia piernika lub małych pierniczków. Słodkich Świąt :)