Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba kilku tygodni żeby ciasto leżakowało, a więc to już czas najwyższy, żeby je zrobić. A na Święta Bożego Narodzenia będzie można cieszyć się pysznym piernikiem i pierniczkami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 806
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 806
Składniki
Miód, cukier i masło przełożyć do garnka z grubym dnem. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do zagotowania. Wystudzić. Dodawać stopniowo mąkę pomieszaną z przyprawą do piernika i mieszać. Dodawać po jednym jajku i wlać mleko z sodą. Najlepiej wyrobić drewnianą łyżką. Przełożyć do naczynia szklanego lub ceramicznego. Naczynie zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki lub do spiżarni. Po kilku tygodniach przystąpić do robienia piernika lub małych pierniczków. Słodkich Świąt :)