Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą jabłeczną i orzechową od lat tak samo wspaniale smakuje.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 317
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2233
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 985
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 317
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2233
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 985
Składniki
Biszkopt Jaja ucieramy z cukrem do białości. Mieszamy cynamon z mąką i powoli dosypujemy do jajek. Ciasto przekładamy w tortownicy 20-22 cm, lub dwóch mniejszych form. Pieczemy około 40 minut. MASA I Jabłka obieramy kroimy w paseczki ,wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody i sokiem z cytryny. Masa powinna być dość kwaśna. MASA II Orzechy mielimy .Do zagotowanego mleka dodajemy miód zalewamy orzechy.Ucieramy masło najpierw z cukrem , a następnie z orzechami. Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą część pokrywamy najpierw zimnymi jabłkami potem kremem orzechowym.Dekorujemy połówkami orzechów i wstawiamy do lodówki.