Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą jabłeczną i orzechową od lat tak samo wspaniale smakuje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13272
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13272
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Biszkopt Jaja ucieramy z cukrem do białości. Mieszamy cynamon z mąką i powoli dosypujemy do jajek. Ciasto przekładamy w tortownicy 20-22 cm, lub dwóch mniejszych form. Pieczemy około 40 minut. MASA I Jabłka obieramy kroimy w paseczki ,wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody i sokiem z cytryny. Masa powinna być dość kwaśna. MASA II Orzechy mielimy .Do zagotowanego mleka dodajemy miód zalewamy orzechy.Ucieramy masło najpierw z cukrem , a następnie z orzechami. Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą część pokrywamy najpierw zimnymi jabłkami potem kremem orzechowym.Dekorujemy połówkami orzechów i wstawiamy do lodówki.