Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą jabłeczną i orzechową od lat tak samo wspaniale smakuje.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Biszkopt Jaja ucieramy z cukrem do białości. Mieszamy cynamon z mąką i powoli dosypujemy do jajek. Ciasto przekładamy w tortownicy 20-22 cm, lub dwóch mniejszych form. Pieczemy około 40 minut. MASA I Jabłka obieramy kroimy w paseczki ,wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody i sokiem z cytryny. Masa powinna być dość kwaśna. MASA II Orzechy mielimy .Do zagotowanego mleka dodajemy miód zalewamy orzechy.Ucieramy masło najpierw z cukrem , a następnie z orzechami. Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą część pokrywamy najpierw zimnymi jabłkami potem kremem orzechowym.Dekorujemy połówkami orzechów i wstawiamy do lodówki.