Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe ciasto z masą serową - wilgotne, wyraziste w smaku, pyszne.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 332
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1417
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 144
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 332
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1417
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto kakaowe: Masło umieścić w rondelku z cukrem, wodą i kakao, zagotować na małym ogniu i wystudzić. Masa może być letnia, aby pozostała płynna. Ubić pianę z białek, pod koniec ubijania dodając żółtka. Do przestudzonej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę i wymieszać.
Masa serowa: Białka ubić na pianę. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać zmielony lub przeciśnięty przez praskę ser oraz kaszę mannę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek, wymieszać.
Formę o wymiarach ok. 25x36 cm natłuścić lekko olejem i posypać mąką, przełożyć do niej ciasto kakaowe, a na ciasto łyżką wykładać masę serową w nieregularnych odstępach. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 minut.