Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1604
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1604
Składniki
Zmiksować całe jaja z cukrem, dodać olej i miksować, a na koniec mąkę z proszkiem i zapach i oczywiście to wszystko razem zmiksować. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wylać ciasto na blachę, poukładać owoce najpierw obtoczone w mące i upiec (ok. 1 h 160-170 stopni). Naprawdę pycha. Zwykle daję do tego ciasta truskawki, a poza sezonem tez truskawki... ale mrożone. Wybieram zawsze te mniejsze okazy, żeby owoce nie opadły na dno.