Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaku orzechów i kawy w prostym ale eleganckim cieście orzechowym z kawowym kremem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10711
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13059
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4810
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przesiać mąkę, dodać cukier i sól. Dodać olej, żółtka, kawę i mleko. Wymieszać. Ubić białka i delikatnie wmieszać do ciasta. Na końcu dodać orzechy. Wyłożyć formę ( okrągła ok 25 cm średnicy) papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ok 50-60 minut. Ostudzić.
Przygotować krem: wymieszać mascarpone z kawą i cukrem.
Przygotować lukier miksując kawę z cukrem przez ok 5 minut. Przekroić ciasto na pół i przełożyć kremem. Polać lukrem kawowym i ozdobić połówkami orzechów.