Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, aromatyczne , uświetni każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot, garnek
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1882
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1882
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Placek przekroić na połowę, jedną posmarować konfiturą z fig.
Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serem mascarpone , dodać pulpę z mango oraz krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na ciasto. Przykryć drugą połową, na wierzch ułożyć plastry mango z syropu.
Syrop- 1 szklanka wlać do rondelka , dodać 2 szklanki wody, zagotować , rozpuścić 2 galaretki, krzepnące , wylać na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce kilka godzin. Podzielić na porcje.