Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, aromatyczne , uświetni każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot, garnek
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327963
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327963
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Placek przekroić na połowę, jedną posmarować konfiturą z fig.
Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serem mascarpone , dodać pulpę z mango oraz krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na ciasto. Przykryć drugą połową, na wierzch ułożyć plastry mango z syropu.
Syrop- 1 szklanka wlać do rondelka , dodać 2 szklanki wody, zagotować , rozpuścić 2 galaretki, krzepnące , wylać na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce kilka godzin. Podzielić na porcje.