Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, aromatyczne , uświetni każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot, garnek
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18052
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 505
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 981
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7517
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8859
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18052
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 505
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 981
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7517
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8859
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Placek przekroić na połowę, jedną posmarować konfiturą z fig.
Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serem mascarpone , dodać pulpę z mango oraz krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na ciasto. Przykryć drugą połową, na wierzch ułożyć plastry mango z syropu.
Syrop- 1 szklanka wlać do rondelka , dodać 2 szklanki wody, zagotować , rozpuścić 2 galaretki, krzepnące , wylać na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce kilka godzin. Podzielić na porcje.