Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne, aromatyczne ciasto na różne okazje. Każdemu będzie smakowało.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 323
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1152
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 323
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1152
Składniki
Jajka wybić dodać cukier ubić na puszysto. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem pod koniec dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić, przekroić na połowę . Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gdy galaretki zaczną krzepnąć wymieszać z serkami homogenizowanymi i wyłożyć na konfiturę.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić 2 godziny. Pokroić na porcje.