Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne, aromatyczne ciasto na różne okazje. Każdemu będzie smakowało.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4230
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7230
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85439
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4230
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7230
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85439
Składniki
Jajka wybić dodać cukier ubić na puszysto. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem pod koniec dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić, przekroić na połowę . Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gdy galaretki zaczną krzepnąć wymieszać z serkami homogenizowanymi i wyłożyć na konfiturę.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić 2 godziny. Pokroić na porcje.