Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne, aromatyczne ciasto na różne okazje. Każdemu będzie smakowało.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 28
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 41
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 39
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 39
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 29
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 28
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 41
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 39
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 39
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 29
Składniki
Jajka wybić dodać cukier ubić na puszysto. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem pod koniec dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić, przekroić na połowę . Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gdy galaretki zaczną krzepnąć wymieszać z serkami homogenizowanymi i wyłożyć na konfiturę.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić 2 godziny. Pokroić na porcje.