Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, subtelne, aromatyczne ciasto na różne okazje. Każdemu będzie smakowało.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419374
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419374
Składniki
Jajka wybić dodać cukier ubić na puszysto. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąkami i proszkiem pod koniec dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić, przekroić na połowę . Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gdy galaretki zaczną krzepnąć wymieszać z serkami homogenizowanymi i wyłożyć na konfiturę.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić 2 godziny. Pokroić na porcje.