Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem ciasto czeskie przekładane masą budyniową i dżemem wisniowym, oraz masą chałwową i orzechami. Polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 720
Składniki
Ciasto czeskie upiec wg przepisu na przekładańca.
Z mleka odlać 1/2szkl., wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną, resztę zagotować z cukrem. Ugotować budyń, wystudzić. Połowę masła utrzeć dodając wystudzony budyń.
Placek posmarować połową dżemu, na dżem połowę masy budyniowej, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę dżemu i budyniu. Przykryć trzecim plackiem.
Resztę masła utrzeć z chałwą i gotową masę wyłożyć na wierzch trzeciego placka. Posypać siekanymi orzechami. Ciasto najlepsze jest po ok 1-2 dni po przełożeniu.