Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem ciasto czeskie przekładane masą budyniową i dżemem wisniowym, oraz masą chałwową i orzechami. Polecam.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 182
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7900
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2909
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 182
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7900
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2909
Składniki
Ciasto czeskie upiec wg przepisu na przekładańca.
Z mleka odlać 1/2szkl., wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną, resztę zagotować z cukrem. Ugotować budyń, wystudzić. Połowę masła utrzeć dodając wystudzony budyń.
Placek posmarować połową dżemu, na dżem połowę masy budyniowej, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę dżemu i budyniu. Przykryć trzecim plackiem.
Resztę masła utrzeć z chałwą i gotową masę wyłożyć na wierzch trzeciego placka. Posypać siekanymi orzechami. Ciasto najlepsze jest po ok 1-2 dni po przełożeniu.