Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, smaczny krem dzięki połączeniu orzechów z ciasteczkami i smakiem coli :)
blacha 24x40 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Żółtka oddziel od białek, białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodaj żółtka, zmielone orzechy. Następnie kaszę mannę oraz mąki przesiane z proszkiem. Biszkopt wylej na blaszkę 24x40. Piecz ok. 25 min. w 180 st. Po wystudzeniu przetnij na pół. Nasącz naparem z kawy.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 szklanki cukru. Zmielone orzechy i herbatniki zalej szklanką coli, zostaw na około 30 min. Wystudzony budyń utrzyj z masłem, dodaj masę orzechowo-ciasteczkową i dokładnie wymieszaj. Połowę masy wyłóż na pierwszą warstwę biszkoptu, przykryj drugą i wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp pokruszonymi herbatnikami lub zmielonymi orzechami.