Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, smaczny krem dzięki połączeniu orzechów z ciasteczkami i smakiem coli :)
blacha 24x40 cm
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20178
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 296
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 378
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20178
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 296
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 378
Składniki
Żółtka oddziel od białek, białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodaj żółtka, zmielone orzechy. Następnie kaszę mannę oraz mąki przesiane z proszkiem. Biszkopt wylej na blaszkę 24x40. Piecz ok. 25 min. w 180 st. Po wystudzeniu przetnij na pół. Nasącz naparem z kawy.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 szklanki cukru. Zmielone orzechy i herbatniki zalej szklanką coli, zostaw na około 30 min. Wystudzony budyń utrzyj z masłem, dodaj masę orzechowo-ciasteczkową i dokładnie wymieszaj. Połowę masy wyłóż na pierwszą warstwę biszkoptu, przykryj drugą i wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp pokruszonymi herbatnikami lub zmielonymi orzechami.