Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto orzechowo-kawowe"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 67
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3631
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 67
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3631
Składniki
Ubij na sztywno białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsyp łyżkę cukru, jeszcze chwilę ubijaj.
Żółtka zmiksuj z resztą cukru. Wsyp zmielone orzechy, kawę, bułkę tartą, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Na koniec delikatnie połącz z pianą.
Wlej ciasto do formy posmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Piecz około 45 min w temp. 180°C.
Pod koniec pieczenia, nakryj formę aluminiową folią, aby wierzch się nie przypalił. Ciasto możesz polać polewą czekoladową i posypać orzechami.
<strong>Marzena Przeorska z Warszawy</strong>Źródło: Takie jest życie