Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche aromatyczne ciasto, które zadowoli smakoszy.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2085
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9671
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3355
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6788
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2085
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9671
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3355
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6788
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , przelać do talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Orzechy przepłukać w ciepłej wodzie , pokroić na drobno.
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, margarynę i cukier, posiekać na stolnicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać do składników na stolnicy, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.
2 blaszki 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasta wałkować i układać w blaszki, jedno ciasto posmarować konfiturą morelową a drugie dżemem z czarnego bzu. Białka ubić na sztywno wyłożyć na ciasta, posypać orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawiać blaszki z ciastem i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
Krem przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę pokroić w paski i ułożyć na cieście z dżemem następnie krem i przykryć drugim ciastem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 2 godziny.