Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, dość szybkie i smaczne ciasto. Najlepsze z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2001
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2001
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Orzechy wymieszać z makiem. Miękką margarynę utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę. Wlać mleko, wsypać mąk z orzechami. Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i przełożyć do blachy, robiąc na środku wgłębienie. Ciasto można posypać startymi orzechami. Piec w 170 C ok. 60 minut.