Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piegusek na białkach
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 167
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 584
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16876
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 711
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 167
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 584
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16876
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 711
Składniki
Białka w temperaturze pokojowej ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy partiami cukier i miksujemy po kilkanaście sekund po każdej partii dodanego cukru. Mikser odkładamy. Partiami dodajemy mak i mieszamy delikatnie z białkami. Kolejno dodajemy partiami przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Na koniec wlewami powoli olej cały czas mieszając oraz opcjonalnie możemy dodać sok z cytryny. Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni przez ok 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem, cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego !