Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piernikowe"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka wbij do miski, wsyp cukier, utrzyj na puszystą masę, po czym wlewając mleko, zmiksuj.
Do masy dodaj roztopioną czekoladę oraz olej. Przełóż ciasto do wyłożonej pergaminem blaszki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 45 minut.
Gotowy piernik przełóż dżemem, polej lukrem i posyp perełkami.Źródło: Kurier TV