Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piernikowe"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1081
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1081
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka wbij do miski, wsyp cukier, utrzyj na puszystą masę, po czym wlewając mleko, zmiksuj.
Do masy dodaj roztopioną czekoladę oraz olej. Przełóż ciasto do wyłożonej pergaminem blaszki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 45 minut.
Gotowy piernik przełóż dżemem, polej lukrem i posyp perełkami.Źródło: Kurier TV