Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto pleśniak .tego ciasta jest kilka wersji. Polecam w takim wydaniu. Przepis bardzo prosty i szybki.
blaszka, folia spożywcza, tarka, mikser,
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 285
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 285
Składniki
Z mąki, masła lub margaryny ( jak kto woli ),żółtek oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej części dodać kakao oraz łyżeczkę masła. Uformować kule, zawinąć w folie i włożyć do zamrażalnika. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier oraz kilka kropli soku z cytryny. Blachę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce o dużych na spód formy. Posmarować grubą warstwą dżemu śliwkowego . Na to zetrzeć ciemną część ciasta rozłożyć kawałki orzechów włoskich i rozłożyć pianę z białek. Na wierzch zetrzeć drugą jasną część ciasta. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową. Polewa ; masło lub margarynę zagotować z wodą, cukrem i kakao.