Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsze dużym powodzenie na spotkaniach rodzinnych. Polecam.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 1/4 szklanki cukru. Piana musi być sztywna i szklista. Z mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia, masła, żółtek, pozostałego cukru zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej porcji dodać kakao i wyrobić. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jasnym ciastem. Posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć pianę z białek. Na pianę z białek zetrzeć porcję jasnego ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.