Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsze dużym powodzenie na spotkaniach rodzinnych. Polecam.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 1/4 szklanki cukru. Piana musi być sztywna i szklista. Z mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia, masła, żółtek, pozostałego cukru zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej porcji dodać kakao i wyrobić. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jasnym ciastem. Posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć pianę z białek. Na pianę z białek zetrzeć porcję jasnego ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.