Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsze dużym powodzenie na spotkaniach rodzinnych. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 1/4 szklanki cukru. Piana musi być sztywna i szklista. Z mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia, masła, żółtek, pozostałego cukru zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej porcji dodać kakao i wyrobić. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jasnym ciastem. Posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć pianę z białek. Na pianę z białek zetrzeć porcję jasnego ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.