Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsze dużym powodzenie na spotkaniach rodzinnych. Polecam.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 1/4 szklanki cukru. Piana musi być sztywna i szklista. Z mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia, masła, żółtek, pozostałego cukru zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej porcji dodać kakao i wyrobić. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jasnym ciastem. Posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć pianę z białek. Na pianę z białek zetrzeć porcję jasnego ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.