Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto pleśniak z rabarbarem i pianką. Polecam ciepłe z gałką lodów. Polecam wypróbowanie przepisu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3783
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113647
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3783
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113647
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki pozostałe składniki prócz kakao) i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy. Ciasta owijamy w folię i chowamy do lodóki na 30 minut. Następnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wykładamy jedną jasną część ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1cm kostkę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Na rabarbar wykładamy ciemne ciasto( ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pianka; Białka ubijamy, na koniec ubijania dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Miksujemy na wolnych obratoach do połączenia się składników. Wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)