Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pod pierzynką"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj je i ułóż na blasze. Na cieście poukładaj opłukane owoce. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.
Z białek ubij sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Nałóż ją na podpieczone ciasto i łyżką zrób fale. Zapiekaj ciasto przez około 30 minut tak, by piana nabrała złotobrązowego koloru.Źródło: Takie jest życie