Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne ciasto pomarańczowe to idealna propozycja na deser. To ciasto jest puszyste i idealnie sprawdzi się do jesiennej kawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto, stopniowo dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Kiedy jajka z masłem się połączą dodać skórkę startą z pomarańczy oraz naprzemiennie mąkę i sok z pomarańczy. Pod koniec miksowania dodać jogurt i połączyć z całością. Ciasto przelać do formy (u mnie keksówka 30x10cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 50-55 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.