Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne ciasto pomarańczowe to idealna propozycja na deser. To ciasto jest puszyste i idealnie sprawdzi się do jesiennej kawy.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 297
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 297
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto, stopniowo dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Kiedy jajka z masłem się połączą dodać skórkę startą z pomarańczy oraz naprzemiennie mąkę i sok z pomarańczy. Pod koniec miksowania dodać jogurt i połączyć z całością. Ciasto przelać do formy (u mnie keksówka 30x10cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 50-55 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.