Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne ciasto pomarańczowe to idealna propozycja na deser. To ciasto jest puszyste i idealnie sprawdzi się do jesiennej kawy.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 276
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18559
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 276
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18559
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto, stopniowo dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Kiedy jajka z masłem się połączą dodać skórkę startą z pomarańczy oraz naprzemiennie mąkę i sok z pomarańczy. Pod koniec miksowania dodać jogurt i połączyć z całością. Ciasto przelać do formy (u mnie keksówka 30x10cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 50-55 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.