Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, wilgotne i mało pracochłonne ciasto.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12324
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41916
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5032
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45860
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12324
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41916
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5032
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45860
Składniki
Pomarańcze zalewamy wodą w garnku, następnie gotujemy do miękkości i czekamy aż wystygną, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem ze skórką - usuwając jedynie ewentualne pestki.
Jajka ubijamy z powoli dosypywanym cukrem puderem ( przesianym) i cukrem migdałowym. Następnie dodajemy nasze masło ( możemy je stopić w mikrofali, ale musimy uważać, żeby nie było gorące). Wymieszać z jajkami i powoli dodawać naszą mąkę ( przesianą) z proszkiem do pieczenia. Naszą gęstą masę '' doprawić'' paroma kroplami olejku, dodać papkę z pomarańczy i wymieszać. Na koniec dodać nasze mielone migdały
Naszą pachnącą masę przełożyć do formy i piec w temp 180 C aż do momentu kiedy patyczek którym nakłuwamy ciasto będzie suchy. Smacznego :)))