Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, wilgotne i mało pracochłonne ciasto.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Pomarańcze zalewamy wodą w garnku, następnie gotujemy do miękkości i czekamy aż wystygną, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem ze skórką - usuwając jedynie ewentualne pestki.
Jajka ubijamy z powoli dosypywanym cukrem puderem ( przesianym) i cukrem migdałowym. Następnie dodajemy nasze masło ( możemy je stopić w mikrofali, ale musimy uważać, żeby nie było gorące). Wymieszać z jajkami i powoli dodawać naszą mąkę ( przesianą) z proszkiem do pieczenia. Naszą gęstą masę '' doprawić'' paroma kroplami olejku, dodać papkę z pomarańczy i wymieszać. Na koniec dodać nasze mielone migdały
Naszą pachnącą masę przełożyć do formy i piec w temp 180 C aż do momentu kiedy patyczek którym nakłuwamy ciasto będzie suchy. Smacznego :)))