Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, wilgotne i mało pracochłonne ciasto.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1866
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1866
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
Pomarańcze zalewamy wodą w garnku, następnie gotujemy do miękkości i czekamy aż wystygną, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem ze skórką - usuwając jedynie ewentualne pestki.
Jajka ubijamy z powoli dosypywanym cukrem puderem ( przesianym) i cukrem migdałowym. Następnie dodajemy nasze masło ( możemy je stopić w mikrofali, ale musimy uważać, żeby nie było gorące). Wymieszać z jajkami i powoli dodawać naszą mąkę ( przesianą) z proszkiem do pieczenia. Naszą gęstą masę '' doprawić'' paroma kroplami olejku, dodać papkę z pomarańczy i wymieszać. Na koniec dodać nasze mielone migdały
Naszą pachnącą masę przełożyć do formy i piec w temp 180 C aż do momentu kiedy patyczek którym nakłuwamy ciasto będzie suchy. Smacznego :)))