Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i słodkie z lekkim kwaśnym posmakiem porzeczek
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 312
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2458
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 312
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2458
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Ciągle miksując, wlewamy olej oraz stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Porzeczki oprószamy mąką i wsypujemy do powstałej masy (ilość porzeczek zależy od naszych upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni.