Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i słodkie z lekkim kwaśnym posmakiem porzeczek
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 901
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 901
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Ciągle miksując, wlewamy olej oraz stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Porzeczki oprószamy mąką i wsypujemy do powstałej masy (ilość porzeczek zależy od naszych upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni.