Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowe najlepsze.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 432
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 47
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 69
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 71
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 432
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 47
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 69
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 71
Składniki
Do rondelka włożyć masło. Dolać wodę i mleko. Postawić na wolnym ogniu. Mieszać i czekać, aż się zagotuje. Dodać mąkę, szczyptę soli i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Przestudzić. Dodawać po jednym jajku i dokładnie mieszać używając najlepiej miksera, ale można też robić to zwykłą łyżką. Masa musi mieć konsystencję gęstego kremu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować papier masłem. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ciasto rysując serca. Najlepiej robić najpierw zewnętrzną obwódkę i następnie wypełniać środek wg uznania. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec jeszcze ok 20 minut. Wystudzone ciasto przekroić w poziomie. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i szczyptą kwasku cytrynowego. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki na dolny kawałek ciasta. Ułożyć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i przykryć górną częścią ciasta. Schłodzić. Smacznego.