Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z rabarbarem i budyniem. Połączenie kwaskowego rabarbaru i słodkiego budyniu to strzał w dziesiątkę, ciasto bardzo szybko zniknęło ze stołu nawet okruszka nie została.
blaszka, nóż, miska, szklanka, garnek, folia spożywcza, papier do pieczenia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5472
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5472
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Składniki
Rabarbar oczyścić ,pokroić na kawałki i zagotować z cukrem do momentu aż rabarbar puści sok. Z mleka odlać szklankę rozmieszać w nim budynie razem z mąką ziemniaczaną i cukrem, resztę mleka zagotować. Do gotującego mleka dodać rozmieszane budynie , gotować cały czas mieszając aż budyń zrobi się gładki i gęsty. Zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Składniki na ciast zagnieść na gładką jednolitą masę. Uformować kulkę zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą. Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć większą część ciasta. Ciasto oprószyć mąką i zapiec w średni nagrzanym piekarniku około 15 minut, wyjąć i wystudzić. Ugotowany ,wystudzony budyń połączyć z rabarbarem . Masę rozłożyć na wystudzonym podpieczonym cieście. Na górę pokruszyć , mniejszą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto po wyjęciu z pieca czyli po upieczeniu.