Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam ciasto rabarbarowe z cynamonową kruszonką. Kruche, nie za słodkie, klasyczne ucierane ciasto. Pyszne, bardzo lubię połączenie rabarbaru z cynamonem, zachęcam do wypróbowania :-)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2660
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4653
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102200
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6537
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2660
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4653
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102200
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6537
Składniki
Utrzeć miękkie masło z drobnym cukrem i pastą z wanilii. Gdy masa będzie puszysta, nie przerywając mieszania, dodawać stopniowo po jajku. Następnie powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy (u mnie średnica 24 cm). W misie miksera zostawić tylko 2 łyżki ciasta.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki i wyłożyć na ciasto. Do pozostałej części ciasta dodać łyżeczkę cynamonu oraz 5 - 7 łyżek mąki, wymieszać delikatnie ręką. W ten sposób powstanie cynamonowa kruszonka. Kruszonkę rozdrobnić w palcach lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach na rabarbar.
Ciasto piec 60 minut w temperaturze 180 stopni C (funkcja góra - dół) do suchego patyczka. Ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!