Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na coś słodkiego do porannej kawy? Mam dla Ciebie szybki, prosty sposób na sezonowe ciasto z rabarbarem oraz truskawkami.
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1344
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 610
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 34
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1344
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 610
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 34
Składniki
1. Mąkę, proszek, cukier wsypuję do miski, dodaję masło, żółtka (białka zostawiam) i wyrabiam ciasto. 2. Następnie 1//3 części ciasta przekładam do woreczka foliowego i chowam do zamrażalnika a pozostałym ciastem wykładam dno tortownicy. 3. Ciasto piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
4. Białka ubijam na sztywno z cukrem, następnie dodaję budyń w proszku oraz olej. 5. Masę wykładam na ciasto, na masie układam pokrojony rabarbar oraz truskawki.
6. Wierzch ciasta posypuję kruszonką z tartego na tarce o dużych oczkach, pozostałego ciasta (wcześniej schowanego do zamrażalnika). 7. Ciasto piekę rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
8. Gotowe. 9. Smacznego.