Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami i orzechami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5748
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9557
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 265
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5748
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9557
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 265
Składniki
Ważne! Jeśli wykorzystujemy sok z buraka, składniki na ciasto należy podzielić na pół i rozrobić w osobnych miskach. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Masło ucieramy ze słodziwem. Nadal ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy suche składniki oraz mleko i ucieramy masę, aż stanie się gładka i jednolita. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy do formy keksówki lub okrągłej o średnicy ok. 23 cm. Na wierzch wykładamy owoce. Drugą część mieszamy z barwnikiem, aby masa zrobiła się różowa. Wkładamy na wierzch białej części i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-50 minut, do suchego patyczka.
Śmietankę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy słodziwo. Budyń gotujemy w połowie zalecanej (podanej na opakowaniu) ilości mleka. Lekko ostudzony dodajemy do śmietany stale ubijając. Masę wykładamy na ostudzone ciasto. Pozostawiamy w chłodnym miejscu, aby masa stężała.