Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rumowe"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Margarynę stop. Zdejmij z ognia, wlej mleko i rum.
Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo dodawaj na przemian suche i mokre , miksując.
Wsyp żurawinę, połącz. Ciasto wlej do foremki o dł. 22 cm. Piecz ok. 50 minut w 170°C.
Polewa: czekoladę stop z mlekiem. Polej ostudzone ciasto.
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie