Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rumowe"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Margarynę stop. Zdejmij z ognia, wlej mleko i rum.
Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo dodawaj na przemian suche i mokre , miksując.
Wsyp żurawinę, połącz. Ciasto wlej do foremki o dł. 22 cm. Piecz ok. 50 minut w 170°C.
Polewa: czekoladę stop z mlekiem. Polej ostudzone ciasto.
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie