Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rumowe"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Margarynę stop. Zdejmij z ognia, wlej mleko i rum.
Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo dodawaj na przemian suche i mokre , miksując.
Wsyp żurawinę, połącz. Ciasto wlej do foremki o dł. 22 cm. Piecz ok. 50 minut w 170°C.
Polewa: czekoladę stop z mlekiem. Polej ostudzone ciasto.
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie