Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto serowe, robi się w kilka chwil, wytrzymuje niewiele dłużej :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5203
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5203
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce twarogu, potem po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, łyżką delikatnie połączyć z masą jajeczno-serową. Na koniec dodać sok z ćwiartki cytryny, wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.160 stopni przez godzinę.
Przygotować polewę czekoladową - czyli masło, cukier, ciemne kakao i mleko rozpuścić w rondelku. Upieczone ciasto serowe polać polewą czekoladową, ozdobić wiórkami kokosowymi.