Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie różnorodnych składników.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5545
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9365
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 194
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5545
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9365
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 194
Składniki
Masa serowa Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę. Ser mielimy, dodajemy serek waniliowy, żółtko, budyń, aromat cytrynowy, pianę z białka, cukier i dokładnie mieszamy.
Ciasto Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, żółtka, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Połowę masy wylewamy na blachę (u mnie tortownica), wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy masy dodajemy kakao i miksujemy. Łyżką wykładamy ciemne ciasto na jasne - nie równomiernie, a robiąc kropki. Na ciasto wykładamy masę serową, którą przykrywamy cienkimi plasterkami jabłek (obranych ze skórki). Pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.