Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie różnorodnych składników.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 642
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 28
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 175
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 642
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 28
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 175
Składniki
Masa serowa Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę. Ser mielimy, dodajemy serek waniliowy, żółtko, budyń, aromat cytrynowy, pianę z białka, cukier i dokładnie mieszamy.
Ciasto Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, żółtka, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Połowę masy wylewamy na blachę (u mnie tortownica), wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy masy dodajemy kakao i miksujemy. Łyżką wykładamy ciemne ciasto na jasne - nie równomiernie, a robiąc kropki. Na ciasto wykładamy masę serową, którą przykrywamy cienkimi plasterkami jabłek (obranych ze skórki). Pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.