Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone ciasto Shrek na dużą blachę.
Forma 36 cm x 25 cm
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały czas ubijając, potem żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać łopatką (nie używać miksera). Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto. Piec ok. 25 min. w temp. 180°C. Z ostudzonego biszkoptu zdjąć skórkę.
MASA ZIELONA 1 szklankę Kubusia odlać. Resztę soku wlewamy do garnka, dodać 1 łyżkę cukru i zagotować. Do odlanej szklanki soku dodać budynie i wymieszać. Gdy sok w garnku się zagotuje, dodać do niego mieszankę i gotować, cały czas mieszając. Gorący budyń wylać równo na biszkopt. Odstawiamy ciasto do wystudzenia.
MASA ŚMIETANOWA 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę i zmiksować. Masę wylać na ciasto. Włożyć ciasto do lodówki
GALARETKA 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Gdy ostygnie, wylać na ciasto.