Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone ciasto Shrek na dużą blachę.
Forma 36 cm x 25 cm
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2051
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9639
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3315
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2051
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9639
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3315
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Składniki
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały czas ubijając, potem żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać łopatką (nie używać miksera). Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto. Piec ok. 25 min. w temp. 180°C. Z ostudzonego biszkoptu zdjąć skórkę.
MASA ZIELONA 1 szklankę Kubusia odlać. Resztę soku wlewamy do garnka, dodać 1 łyżkę cukru i zagotować. Do odlanej szklanki soku dodać budynie i wymieszać. Gdy sok w garnku się zagotuje, dodać do niego mieszankę i gotować, cały czas mieszając. Gorący budyń wylać równo na biszkopt. Odstawiamy ciasto do wystudzenia.
MASA ŚMIETANOWA 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę i zmiksować. Masę wylać na ciasto. Włożyć ciasto do lodówki
GALARETKA 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Gdy ostygnie, wylać na ciasto.