Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne i bardzo łatwe do zrobienia:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na blachę, posmarować dżemem, na to piana z białek + 1/2 szklanki cukru pudru + 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Piec w temp. 170 stopni. Resztę ciasta rozwałkować i upiec ( do kruszenia).
Masa: masło + puszka mleka skondensowanego , razem utrzeć.
Na ciasto upieczone z bezą dajemy bakalie na to masę , w masę wkładamy pokruszone ciasto i polewamy polewą do dekoracji.