Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na drzewach zatrzęsienie śliwek ,które proszą aby je wykorzystać do zrobienia pysznego ciasta..
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11113
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5416
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13346
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5109
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11113
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5416
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13346
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5109
Składniki
Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę,nadal miksując dodajemy porcjami, przesianą mąkę na przemian z mlekiem. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i na końcu olej.Nadal miksujemy. Niewielką ilość ciasta odkladamy,wsypujemy kakao,mieszamy. Ciasto białe wylewamy na blaszkę i układamy śliwki pokrojone na cząstki,skórką do dołu. Następnie nakładamy ciasto kakaowe. Pieczemy 45-50 minut.