Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto śliwkowe upieczone w kruchym cieście z pianką cytrynową.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 77
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 692
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 31
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 77
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 692
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 31
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy połówki śliwek, środkiem śliwki do góry.
Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy kisiel wymieszany z cukrem. Ubitą pianę równo wykładamy na wierzch śliwek.
Wierzch ciasta posypujemy kawałkami pozostałego ciasta, ścierając go przez wielkie oczka.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!