Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nie tylko dzieciom.Zrobione na przykładzie Shreka i Kubusia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 595
Składniki
Wykonanie biszkopta:Ubić pianę z bialek dodać cukier,następnie żółtka i wodę na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymięszać łyżką Wykonanie masy budyniowej:Ugotować budyń,wystudzić.Utrzeć 1 margarynę i dodawać stopniowo wystudzony budyń a na końcu dodać kilka kropli barwnika.
Masa śmietanowa:2 śnieżki 2 niepełne szkl. mleka 2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 1szkl wody Wykonanie:Śnieżki ubić z 2szkl. mleka na koniec ubijania dodać tężejące galaretki. Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody. Wykonanie placka: biszkopt masa budyniowa delicje jagodowe(lub inne) masa ze śnieżki galaretka