Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto w 10 minut
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1170
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4371
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 61
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7503
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1170
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4371
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 61
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7503
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy i ubij na puszystą masę.
Dodaj olej i wystudzone roztopione masło, ponownie wszystko zmiksuj do połączenia. Następnie wlej śmietanę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksuj na gładko.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 12x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlewaj na przemian jasną i ciemną masę.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.