Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto w 10 minut
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy i ubij na puszystą masę.
Dodaj olej i wystudzone roztopione masło, ponownie wszystko zmiksuj do połączenia. Następnie wlej śmietanę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksuj na gładko.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 12x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlewaj na przemian jasną i ciemną masę.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.