Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto w 10 minut
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy i ubij na puszystą masę.
Dodaj olej i wystudzone roztopione masło, ponownie wszystko zmiksuj do połączenia. Następnie wlej śmietanę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksuj na gładko.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 12x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlewaj na przemian jasną i ciemną masę.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.