Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto w 10 minut
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 126
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 48
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13443
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 126
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 48
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13443
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy i ubij na puszystą masę.
Dodaj olej i wystudzone roztopione masło, ponownie wszystko zmiksuj do połączenia. Następnie wlej śmietanę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksuj na gładko.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao i mleko, wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 12x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlewaj na przemian jasną i ciemną masę.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.