Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25224
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25224
Składniki
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę) Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -krakersy -mleko z puszki lub masa krowkowa -krakersy -masa karpatkowa -krakersy -polewa czekoladowa -orzeszki