Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Snickers na miodowym cieście
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Składniki
Do dużej miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto. Masło najlepiej podzielić na mniejsze kawałki. Zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy je na 3 równe części. Każdą część ciasta wylepić na spodzie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. ( Ostatnia część ciasta będzie pieczona z warstwą orzechową. 2 pierwsze blaty ciasta pieczemy w temperaturze 170 stopni i pieczemy ok. 10 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto powinno ładnie się przyrumienić. Pieczemy góra dół bez termoobiegu. W tym czasie przygotować orzechy. Na dużą patelnię przełożyć miód, cukier oraz masło. Gdy masło się roztopi dodać orzechy połówki lub drobniejsze kawałki. Całość krótko smażyć ok. 2-3 minuty. Ostawić do przestudzenia. Na ostatni blat surowego ciasta wyłożonego na blaszkę przekładamy przestudzone orzechy i i równo rozkładamy. Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Blaty ciasto po wyjęciu z piekarnika są dość kruche, należy delikatnie ściągać je z blachy. Po przestudzeniu twardnieją. W 150 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 500 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie pierwszy blat ciasta miodowego. Wyłożyć masę kajmakową i przykryć drugim blatem miodowym. Wyłożyć budyń i przykryć ostatnim blatem miodowym. Ciasto schłodzić w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje na drugi i kolejny dzień kiedy ciasto zmięknie od kremów. Smacznego!