Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które dzisiaj proponuję jest szybkie, nieskomplikowane i bardzo smaczne. Przeważnie piekę je z jabłkami i wtedy mam szarlotkę sypaną, ale równie dobrze smakuje z truskawkami.
blaszka, papier do pieczenia,
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 666
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 666
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą. Spód średniej wielkości blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyspać 1/3 mieszanki czyli naszego ciasta i rozprowadzić na całej powierzchni blaszki. Na ciasto ułożyć owoce u mnie truskawki. Na owoce następną porcje ciasta. Na ciasto cienkie plastry masła około 1/2 kostki. Na masło owoce, na owoce pozostałe ciasto no i na koniec drugą połowę masła( cienkie plastry). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 -180 stopni i piec 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.