Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O szarlotce sypanej większość pewnie słyszała...także ten, chciałem zrobić coś troszkę innego. Miałem ogromną ochotę na ciasto ze śliwkami, niekoniecznie drożdżowe. A, że to zawsze się udaje, nie jest skomplikowane i ofkors smakuje, więc z lekka poszedłem na łatwiznę. Oto przed państwem Śliwotka w pełnej krasie. Polecam, Arkadiusz Gie
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części. Ze śliwek usuwamy pestki, każdą kroimy wzdłuż na ćwiartki. Mieszamy z cynamonem i goździkami. Dzielimy na pół. W tortownicy (23 cm) wysypujemy 1/3 suchych składników, równomiernie rozprowadzamy i układamy 1/2 część śliwek. Na śliwki wysypujemy kolejną część suchych składników, na to pozostałe śliwki i kolejną część suchych. Na wierzch ciasta ścieramy, na dużych oczkach, masło. Całość pieczemy 60 minut w temperaturze 180°C.