Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O szarlotce sypanej większość pewnie słyszała...także ten, chciałem zrobić coś troszkę innego. Miałem ogromną ochotę na ciasto ze śliwkami, niekoniecznie drożdżowe. A, że to zawsze się udaje, nie jest skomplikowane i ofkors smakuje, więc z lekka poszedłem na łatwiznę. Oto przed państwem Śliwotka w pełnej krasie. Polecam, Arkadiusz Gie
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4350
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4350
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części. Ze śliwek usuwamy pestki, każdą kroimy wzdłuż na ćwiartki. Mieszamy z cynamonem i goździkami. Dzielimy na pół. W tortownicy (23 cm) wysypujemy 1/3 suchych składników, równomiernie rozprowadzamy i układamy 1/2 część śliwek. Na śliwki wysypujemy kolejną część suchych składników, na to pozostałe śliwki i kolejną część suchych. Na wierzch ciasta ścieramy, na dużych oczkach, masło. Całość pieczemy 60 minut w temperaturze 180°C.