Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza?
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 525
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16787
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 506
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 525
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16787
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 506
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Żelatynę łączymy z wodą. Pozostawiamy do napęcznienia.
Jaja wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 45minut w 160oC.
Po wystudzeniu ciasta odkrajamy wierzchnią warstwę i kruszymy. Pozostałą część kroimy na części.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i roztopioną żelatynę. Na ciasto wykładamy śmietanę i posypujemy okruchami.