Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o ciekawym kolorze i nietypowym wyglądzie. PS. Szpinak nie jest wyczuwalny w smaku :)
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 118
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 183
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 118
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 183
Składniki
1. Rozdrobnić szpinak blenderem i trochę go odcisnąć, ale nie za bardzo. 2. Włączyć piekarnik na 180 stopni żeby się nagrzał. 3. Jajka ubić z 2 szklankami cukru na gładką, puszystą masę. 4. Dodać olej i miksować dalej. 5. Dodać szpinak i połączyć z składnikami pozostałymi. 6. Stopniowo, powoli dodawać mąkę. 7. Przelać do wcześniej wysmarowanej formy. 8. Piec koło 40 minut.
9. Ubić śmietanę z resztą cukru. 10. Do bitej śmietany dodać mascarpone i delikatnie wymieszać. 11. Dodać owoce - ja dodałam czerwoną porzeczę z odrobina zalewy. Mogą to też być dżemy lub świeże owoce np. jeżyny, maliny, truskawi, jagody, borówki.
12. Wymieszać wszystko dokładnie i po spróbowaniu w razie potrzeby dosłodzić czy dodać wanilii.
13. Górę ciasta odkroić na płasko i rozkruszyć. 14. Pozostałe ciasto przekroić na 2 części. 15. Po wystudzeniu przyłożyć kremem.
16. Posmarować kremem także po wierzchu i posypać na to rozkruszonym ciastem. 17. Na wierzchu można jeszcze udekorować świeżymi owocami.