Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste ciasto - nie tylko dla wielbicieli tradycyjnego tiramisu :)
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
2 upieczone biszkopty jednakowej wielkości studzimy. Kawę mieszamy z alkoholem, a z cytryny ścieramy 1 łyżeczkę skórki.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem, kiedy masa będzie już dosyć gładka dodajemy mleko i skórkę z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z kremem serowym.
W naczyniu układamy jeden z blatów biszkoptowych i nasączamy go kawą. Na ciasto wykładamy połowę kremu i bardzo gęsto maliny. Wykładamy drugi biszkopt i dociskamy dosyć mocno. Również ten biszkopt nasączamy kawą i na wierzch wykładamy resztę kremu. Całość wkładamy do lodówki na ok. 4 godziny.
Tuż przed podaniem posypujemy ciasto sypkim kakao i przyozdabiamy malinami. Smacznego! Sierpień, 2010r. *przepis powstał na podstawie różnych przepisów na tiramisu jakie funkcjonują w książkach kucharskich, oczywiście z moimi małymi modyfikacjami :)