Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste ciasto - nie tylko dla wielbicieli tradycyjnego tiramisu :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Składniki
2 upieczone biszkopty jednakowej wielkości studzimy. Kawę mieszamy z alkoholem, a z cytryny ścieramy 1 łyżeczkę skórki.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem, kiedy masa będzie już dosyć gładka dodajemy mleko i skórkę z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z kremem serowym.
W naczyniu układamy jeden z blatów biszkoptowych i nasączamy go kawą. Na ciasto wykładamy połowę kremu i bardzo gęsto maliny. Wykładamy drugi biszkopt i dociskamy dosyć mocno. Również ten biszkopt nasączamy kawą i na wierzch wykładamy resztę kremu. Całość wkładamy do lodówki na ok. 4 godziny.
Tuż przed podaniem posypujemy ciasto sypkim kakao i przyozdabiamy malinami. Smacznego! Sierpień, 2010r. *przepis powstał na podstawie różnych przepisów na tiramisu jakie funkcjonują w książkach kucharskich, oczywiście z moimi małymi modyfikacjami :)