Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste ciasto - nie tylko dla wielbicieli tradycyjnego tiramisu :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Składniki
2 upieczone biszkopty jednakowej wielkości studzimy. Kawę mieszamy z alkoholem, a z cytryny ścieramy 1 łyżeczkę skórki.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem, kiedy masa będzie już dosyć gładka dodajemy mleko i skórkę z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z kremem serowym.
W naczyniu układamy jeden z blatów biszkoptowych i nasączamy go kawą. Na ciasto wykładamy połowę kremu i bardzo gęsto maliny. Wykładamy drugi biszkopt i dociskamy dosyć mocno. Również ten biszkopt nasączamy kawą i na wierzch wykładamy resztę kremu. Całość wkładamy do lodówki na ok. 4 godziny.
Tuż przed podaniem posypujemy ciasto sypkim kakao i przyozdabiamy malinami. Smacznego! Sierpień, 2010r. *przepis powstał na podstawie różnych przepisów na tiramisu jakie funkcjonują w książkach kucharskich, oczywiście z moimi małymi modyfikacjami :)