Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które wbrew pozorom stosunkowo szybko powstaje ...Polecam!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto i podzielić na 2 równe części. Jedną rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem i piec w temp. 200stopni przez ok 10-12min. do zrumienienia. Następnie ciasto z blachy wyciągnąć razem z papierem, tak jest łatwiej, i ostudzić. Papier z powrotem na blachę i analogicznie upiec drugą część ciasta
Żelatynę namoczyć w wodzie i następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno. Żelatynę zahartować śmietanką i dodać do pozostałej. Szybko połączyć.
Na ostudzone ciasto, które zostało w blaszce przełożyć krem, wyrównać i przykryć drugim ciastem.
Masę kajmakową (u mnie smak orzechowy) rozpuścić w kąpieli wodnej i równo rozsmarować na wierzchu. Całość posypać skrojonymi orzechami.
Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!