Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto truskawkowe z nutą orzechową.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 545
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 147
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 545
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 147
Składniki
Ciasto: Mąkę posiekać na stolnicy z masłem, dodać cukier puder i sól, wbić jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Masa orzechowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i zmiksować, aż dobrze się połączą.
Zalewa: Wszystkie składniki zmiksować.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 25 min. , aż będzie jasnozłote.
Na cieście rozłożyć równomiernie masę orzechową. Następnie położyć pokrojone truskawki. Wszystko zalać zalewą śmietanową. Piec w 180 stopniach około godziny w piekarniku z termoobiegiem.