Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto truskawkowe z nutą orzechową.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17775
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17775
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 424
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7385
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Składniki
Ciasto: Mąkę posiekać na stolnicy z masłem, dodać cukier puder i sól, wbić jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Masa orzechowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i zmiksować, aż dobrze się połączą.
Zalewa: Wszystkie składniki zmiksować.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 25 min. , aż będzie jasnozłote.
Na cieście rozłożyć równomiernie masę orzechową. Następnie położyć pokrojone truskawki. Wszystko zalać zalewą śmietanową. Piec w 180 stopniach około godziny w piekarniku z termoobiegiem.