Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak czekolady, karmelu i wanilii pomiędzy warstwami herbatników. Lubicie? To zapraszam dalej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Budynie ugotować w dwóch szklankach mleka. Wystudzić mieszając od czasu do czasu, aby na powierzchni nie utworzył się kożuch.
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami.
Masę krówkową podgrzewać w naczyniu z gorącą wodą przez około 10 minut, aby stała się rzadka. Ciepłą masę rozsmarować na warstwie herbatników. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, następnie wciąż miksując dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Masę budyniową rozsmarować na warstwie herbatników.
Ułożyć kolejną warstwę ciastek.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietanką w proszku oraz cukrem wanilinowym. Wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 15 minut.
Czekoladę rozpuścić. Dobrym sposobem jest włożenie zakręconego słoika, wypełnionego kostkami czekolady, do gorącej wody.
Z tortownicy zdjąć obręcz. Boki ciasta posmarować płynną czekoladą.