Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak czekolady, karmelu i wanilii pomiędzy warstwami herbatników. Lubicie? To zapraszam dalej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1141
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1141
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Budynie ugotować w dwóch szklankach mleka. Wystudzić mieszając od czasu do czasu, aby na powierzchni nie utworzył się kożuch.
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami.
Masę krówkową podgrzewać w naczyniu z gorącą wodą przez około 10 minut, aby stała się rzadka. Ciepłą masę rozsmarować na warstwie herbatników. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, następnie wciąż miksując dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Masę budyniową rozsmarować na warstwie herbatników.
Ułożyć kolejną warstwę ciastek.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietanką w proszku oraz cukrem wanilinowym. Wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 15 minut.
Czekoladę rozpuścić. Dobrym sposobem jest włożenie zakręconego słoika, wypełnionego kostkami czekolady, do gorącej wody.
Z tortownicy zdjąć obręcz. Boki ciasta posmarować płynną czekoladą.