Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło lekkie i puszyste,pachnące pomarańczą:)
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 649
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75565
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 649
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75565
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Składniki
Namoczoną wcześniej skórkę z pomarańczy obgotować kilka razy odlewając i zmieniając wodę. Na koniec odlać wodę i dać 3/4 szkl. cukru , smażyć do odparowania. Zimną skórkę pokroić na małe kawałki.
Margarynę utrzeć z 1 szkl.cukru i cukrem waniliowym,,dodać całe jajka i dalej ucierać. Dodać 3 szkl.mąki ,pr.do pieczenia sok wyciśnięty z pomarańczy oraz startą skórkę ,śmietanę i utrzeć na pulchną masę. Na koniec wrzucić pokrojoną usmażoną skórkę,rodzynki i połamaną czekoladę. Wszystko delikatnie zmiksować ,dać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!